Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζουν στροφές οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια
[Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζουν στροφές οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

[Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζουν στροφές οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

Της Νένας Μαλλιάρα
[email protected]

Σε επιταχυνόμενη τροχιά βάζει τις εξελίξεις στα «κόκκινα» δάνεια ο συμβιβασμός ΔΝΤ – ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες.

Ύστερα από μία «πτήση» έντονων αναταράξεων τον Σεπτέμβριο, η προηγούμενη εβδομάδα έφερε την «προσγείωση» σε μία νέα πραγματικότητα για τις τράπεζες και πώς θα πρέπει να χειριστούν εφεξής το μείζον πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Σημειώνεται ότι οι αναταράξεις από την κόντρα ΔΝΤ – ΕΚΤ οδήγησαν στην κατάρρευση των κεφαλαιοποιήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών πάνω από 4,7 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο μήνες, από τα οποία μόνο τα 4 δισ. ευρώ χάθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Τράπεζα Πειραιώς, και λόγω της διαρροής του πορίσματος της ΤτΕ, με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί μέσα σε ένα δίμηνο κατά 57% και κατά 1,3 δισ. ευρώ. Ακολούθησαν η Eurobank (-34% και απώλειες 772 εκατ. ευρώ), η Alpha Bank (-31% και απώλειες 1 δισ. ευρώ) και η Εθνική Τράπεζα (-29% και απώλειες 987 εκατ. ευρώ).

Ο συμβιβασμός για τα AQR

Το οριστικό τέλος τόσο στις συζητήσεις περί της διενέργειας ελέγχων ποιότητας ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών όσο και στις συνεχείς παρατάσεις στην ανάληψη ουσιαστικής δράσης για την ανάκτηση οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μπήκε την προηγούμενη εβδομάδα από μία πληθώρα πυκνών εξελίξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!