Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζει ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου -«Γκάζι» πατάει η ελληνική αγορά
[Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζει ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου -«Γκάζι» πατάει η ελληνική αγορά

[Η Ναυτεμπορική]: Aνεβάζει ταχύτητα η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου -«Γκάζι» πατάει η ελληνική αγορά

H ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου ανέβασε ταχύτητα τον Μάιο, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο για πρώτη φορά μέσα στους εννέα τελευταίους μήνες. «Γκάζι» πατάει και η ελληνική αγορά, με 10,4% αύξηση των πωλήσεων τον προηγούμενο μήνα.

Με τη ζήτηση να στηρίζεται κυρίως στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% τον Μάιο, στα 1,44 εκατ. οχήματα, από 1,40 εκατ. οχήματα του αντίστοιχου περσινού μηνός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων(ACEA). Στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 6,2%, εν αντιθέσει με τη μικτή εικόνα στις πέντε μεγάλες οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης. Στη Γερμανία, πωλήθηκαν 333.000 οχήματα τον Μάιο, 9,1% περισσότερα σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018. ‘Ανοδος 1,2% της ζήτησης στη Γαλλία, αλλά στην Ισπανία οι πωλήσεις ήταν μειωμένες 7,3%, σε Ηνωμένο Βασίλιο 4,6% και στη Ιταλία 1,2%.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου παραμένει σε ανοδική τροχιά, με πωλήσεις 13.832 οχημάτων τον Μάιο, από 12.467 του αντίστοιχου περσινού μηνός. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαϊου πωλήθηκαν 52.424 αυτοκίνητα, 5,4% περισσότερα σε σύγκριση με το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαϊου του 2018.

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται από τον Αύγουστο σε φάση παρατεταμένης επιβράδυνσης, στον απόηχο των νέων προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων, αλλά και προκλήσεις όπως το Brexit και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!