Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανεπιτυχής «εξέγερση» στην Amazon για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου
[Η Ναυτεμπορική]: Ανεπιτυχής «εξέγερση» στην Amazon για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

[Η Ναυτεμπορική]: Ανεπιτυχής «εξέγερση» στην Amazon για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Μέτοχοι της Amazon που επεδίωκαν να σταματήσουν την πώληση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στις αμερικανικές αστυνομικές αρχές ηττήθηκαν σε δύο ψηφοφορίες, στόχος των οποίων ήταν να ασκήσουν πίεση στην εταιρεία ώστε να επανεξετάσει την απόφασή της.

Σύμφωνα με το BBC, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων του πολίτη έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για «ενδεχομένως την πιο επικίνδυνη τεχνολογία παρακολούθησης που έχει αναπτυχθεί ποτέ». Ωστόσο, οι επενδυτές απέρριψαν τις προτάσεις αυτές στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, με κάτω από το 50% να υπερψηφίζει τα προταθέντα μέτρα.

Στην πρώτη ψηφοφορία είχε προταθεί η εταιρεία να σταματήσει να προσφέρει το σύστημα Rekognition σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Στη δεύτερη ζητήθηκε η διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης μελέτης σχετικά με το αν η τεχνολογία απειλεί τα δικαιώματα των πολιτών. Οι ψηφοφορίες στο Σιάτλ δεν θα ήταν δεσμευτικές, κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα ήταν αναγκασμένη να αναλάβει σχετική δράση εάν είχαν υπερψηφιστεί οι προτάσεις αυτές.

Η Amazon προσπάθησε να μπλοκάρει τις διαδικασίες, ωστόσο η Securities and Exchange Commission ξεκαθάρισε στην εταιρεία ότι δεν είχε δικαίωμα να το κάνει.

«Ένας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να το φέρουμε αυτό ενώπιον των μετόχων και του συμβουλίου, και καταφέραμε να το κάνουμε» είπε στο BBC η Μαίρυ Μπεθ Γκάλαχερ του Tri-State Coalition for Responsible Investment.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!