Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Παραλογισμός το «όχι» της Ελλάδας στον κοινό πυροσβεστικό στόλο
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Παραλογισμός το «όχι» της Ελλάδας στον κοινό πυροσβεστικό στόλο

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Ανδρουλάκης: Παραλογισμός το «όχι» της Ελλάδας στον κοινό πυροσβεστικό στόλο

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον κοινό πυροσβεστικό στόλο εναέριων μέσων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κάνει λόγο για παραλογισμό και ζητεί απαντήσεις.

Τον στόλο αυτή τη στιγμήαποτελούν επτά αεροσκάφη από Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και έξι ελικόπτερα από τη Σουηδία ενώ τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται νέα προσθήκη επιπλέον υλικού. Η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινοτικού συστήματος RescEU για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

«Ήμουν εισηγητής και ασχολήθηκα 1,5 χρόνο για να έχουμε μια μεγάλη βοήθεια από την Ευρώπη», δήλωσε στον «Θέμα 104,6» ο κ. Ανδρουλάκης, προσθέτοντας:

«Εμείς δημιουργήσαμε έναν μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε η Ελλάδα να φτιάξει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα με χρηματοδότηση 75%. Σήμερα μαθαίνω ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν έχει ζητήσει χρήματα για να επιδιορθώσει τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Θέλω μια καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση, γιατί δεν αξιοποίησε την προσπάθεια που κάναμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, θα μπορούσαμε να επιδιορθώσουμε όλα μας τα εναέρια μέσα. «Κάποιοι δεν αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία. Αυτό είναι παραλογισμός», τόνισε.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η Ελλάδα επέλεξε παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, να μη συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU που εγκαινιάζεται σήμερα από την Ε.Ε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης επισήμανε ότι έθετε συνεχώς το θέμα στις επαφές που είχε με Έλληνες αξιωματούχους χωρίς να πάρει θετική απάντηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!