Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών της
[Η Ναυτεμπορική]: Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών της

[Η Ναυτεμπορική]: Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών της

Μια μακρά παράδοση ως προς τα ονόματα των εκδόσεων του λειτουργικού Android της έσπασε η Google: Μέχρι τώρα, η εταιρεία έδινε στις διαφορετικές εκδόσεις ονόματα γλυκισμάτων (Android Oreo, Android KitKat, Android Gingerbread κ.ο.κ). Ωστόσο, αυτό αλλάζει στη νέα έκδοση, καθώς το Android Q γίνεται «απλά» Android 10.

«Η ομάδα μηχανικών μας πάντα χρησιμοποιούσε εσωτερικά κωδικά ονόματα για κάθε έκδοση που βασίζονταν σε γευστικά γλυκίσματα, ή επιδόρπια, σε αλφαβητική σειρά. Αυτή η παράδοση εξελίχθηκε σε ένα διασκεδαστικό κομμάτι της κυκλοφορίας κάθε χρόνο και εξωτερικά. Αλλά λάβαμε feedback στο πέρασμα των ετών πως τα ονόματα δεν γίνονταν πάντα κατανοητά από όλους στην παγκόσμια κοινότητα. Για παράδειγμα το L και το R δεν διακρίνονται κατά την ομιλία σε κάποιες γλώσσες. Οπότε όταν κάποιοι μας άκουγαν να λέμε Android Lollipop, δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο πως αναφερόταν στην έκδοση μετά το KitKat. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για νέους χρήστες του Android, που δεν γνωρίζουν την παράδοση με τα ονόματα, να καταλάβουν εάν το τηλέφωνό τους έχει την νεότερη έκδοση. Επίσης ξέρουμε ότι οι πίτες δεν αποτελούν επιδόρπιο σε κάποια μέρη, και ότι τα marshmallows, αν και υπέροχα, δεν είναι δημοφιλή σε πολλά μέρη του κόσμου» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της Google.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!