Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανατομία της γαλλικής επαρχίας, σε ατμόσφαιρα μυστηρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Ανατομία της γαλλικής επαρχίας, σε ατμόσφαιρα μυστηρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Ανατομία της γαλλικής επαρχίας, σε ατμόσφαιρα μυστηρίου

Ζωρζ Σιμενόν

«Οι δαίμονες του πιλοποιού», ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μυθιστορήματα του θρύλου της γαλλικής αστυνομικής λογοτεχνίας Ζωρζ Σιμενόν (1903-1989), που στις σελίδες του ξεδιπλώνει μια βαθιά ανατομία της κοινωνίας της γαλλικής επαρχίας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα, σε μετάφραση Αργυρώς Μακάρωφ.

H παραθαλάσσια κωμόπολη Λα Ροσσέλ ζει μέσα στον τρόμο. Έξι γυναίκες έχουν δολοφονηθεί με στραγγαλισμό. Ο πιλοποιός Λεόν Λαμπέ, ένας ευυπόληπτος πολίτης που δεν δημιουργεί υποψίες, ζει πάνω από το καπελάδικό του. Περνά ανενόχλητος όλα τα μπλόκα της αστυνομίας. Συχνάζει στο Καφέ ντε Κολόν κάθε βράδυ -όπου συναντά τον γιατρό, τον γερουσιαστή, τον αστυνομικό επιθεωρητή και άλλους, που παίζουν μπριτζ.

Όμως… ο Λαμπέ προκαλεί έναν νεαρό ασκούμενο δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας, στέλνοντας ανώνυμα σημειώματα, όπου αναγγέλλει τους φόνους του.

«».

Ο μόνος που έχει καταλάβει ότι ο κύριος Λαμπέ είναι ο δολοφόνος είναι ένας ραφτάκος από την Αρμενία, που κατοικεί απέναντί του. Οι δυο τους παίζουν ένα παιχνίδι γάτας με το ποντίκι.

Ο γαλλόφωνος Βέλγος Σιμενόν -που πίστευε ότι: «όσο λιγότερο έξυπνος είναι κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει μυθιστοριογράφος. Διαφορετικά, γράφει διατριβές»- αποφάσισε από νωρίς να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Στα δεκαέξι του χρόνια, έγινε δημοσιογράφος στη «La Gazette de Liege». Το πρώτο μυθιστόρημά του, υπογεγραμμένο με το ψευδώνυμο Georges Sim, εκδόθηκε το 1921.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!