Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναθεωρεί το επενδυτικό της σχέδιο η Eλληνικός Χρυσός
[Η Ναυτεμπορική]: Αναθεωρεί το επενδυτικό της σχέδιο η Eλληνικός Χρυσός

[Η Ναυτεμπορική]: Αναθεωρεί το επενδυτικό της σχέδιο η Eλληνικός Χρυσός

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και Ελληνικός Χρυσός έχει τεθεί το αναθεωρημένο σχέδιο της επένδυσης της εταιρείας στη Χαλκιδική. Η θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Εldorado Gold έχει ήδη εκπονήσει ένα νέο επενδυτικό σχέδιο μετά και την πρόσφατη (Σεπτέμβριος 2019) τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων αναφορικά με τις άδειες εγκατάστασης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα.

Η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός είχε επισημάνει από τότε την ανάγκη αναθεώρησης του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, επικαλούμενη τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας με δεδομένο ότι η πρώτη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο είχε υπογραφεί το 2004, ενώ το επενδυτικό σχέδιο είχε εγκριθεί το 2006.

Το ποια θα είναι τα σημεία αναθεώρησης του νέου σχεδίου απασχολεί τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και το Δημόσιο, κυρίως όσον αφορά την πλήρη υλοποίηση της επένδυσης καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθετοποίηση του έργου, η βιωσιμότητα και η υπεραξία της επένδυσης στην τοπική κοινωνία αποτελούν το τρίπτυχο του νέου σχεδίου. Παράλληλα σημαντική θέση τονίζεται πως καταλαμβάνουν οι εξασφαλίσεις που επιδιώκει να έχει η εταιρεία από το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την απρόσκοπτη πορεία της επένδυσης και την αποφυγή έκτακτων ανατροπών που εκτροχιάζουν το οικονομικό της πλάνο.

Σε αυτό το πλαίσιο παράλληλα προτείνεται η αύξηση των τελών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!