Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναταράξεις στην αγορά αλουμινίου- τα σενάρια για τις τιμές
[Η Ναυτεμπορική]: Αναταράξεις στην αγορά αλουμινίου- τα σενάρια για τις τιμές

[Η Ναυτεμπορική]: Αναταράξεις στην αγορά αλουμινίου- τα σενάρια για τις τιμές

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν επτά ετών σκαρφάλωσε σήμερα η τιμή του αλουμινίου, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των Ρώσων ολιγαρχών και ειδικότερα της Rusal προκαλούν έντονες αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά του μετάλλου. Οι αγοραστές σπεύδουν να εξασφαλίσουν προμήθειες, εν μέσω φόβων για ανεπάρκεια προσφοράς, αλλά και σεναρίων, που θέλουν το κόστος του αλουμινίου να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Η τιμή του μετάλλου, που χρησιμοποιείται σε ευρύτατη γκάμα προϊόντων, από τις απλές συσκευασίες τροφίμων και άλλων αγαθών έως τα αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη, καταγράφει άνοδο 1,5% στα 2.435 δολάρια ανά τόνο στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2011. Η σημερινή άνοδος έρχεται μάλιστα μετά το άλμα κατά 5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Μερίδα αναλυτών προβλέπει ότι η τιμή θα εκτιναχθεί στα 3.000 δολάρια ανά τόνο και τούτο γιατί η ρωσική Rusal καλύπτει το 17% της παγκόσμιας παραγωγής εκτός Κίνας. Συμπεριλαμβανομένης της Κίνας καλύπτει περίπου το 6% της παγκόσμιας παραγωγής. Μένοντας έξω από το χρηματοοικονομικό σύστημα, μένει εκτός και της αγοράς, γεγονός που σηματοδοτεί ένα «σοκ προσφοράς». Πιθανοί ωφελημένοι από τις κυρώσεις κατά του ρωσικού κολοσσού είναι ανταγωνίστριες όπως η Rio Tinto, η Alumina και η South32, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η UBS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!