Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναπτυξιακό ν/σ: Τι απαντά η κυβέρνηση στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας
[Η Ναυτεμπορική]: Αναπτυξιακό ν/σ: Τι απαντά η κυβέρνηση στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

[Η Ναυτεμπορική]: Αναπτυξιακό ν/σ: Τι απαντά η κυβέρνηση στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας

Το σύνολο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων των εργασιακών διατάξεων υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Αν θεωρούσα ότι υπάρχει αντισυνταγματική διάταξη δεν θα το υπέγραφα» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Η ένσταση, η οποία έχει προαναγγελθεί από τα δύο κόμματα, αφορά άρθρο του νομοσχεδίου που τροποποιεί το καθεστώς προσφυγής στη διαιτησία, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους επίλυσης συλλογικών διαφορών εργασίας. Προβληματισμό για τις προωθούμενες διατάξεις έχει διατυπώσει στην έκθεσή του και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

«Διαβάζω το άρθρο 22, παρ. 2, του Συντάγματος: Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συναπτόμενοι με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία. Από μία απλή ανάγνωση του άρθρου του Συντάγματος για το οποίο συζητάμε, είναι απολύτως προφανές ότι ο συνταγματικός νομοθέτης επιτρέπει στο κοινό νομοθέτη να ορίσει τους κανόνες διαιτησίας. Γιατί αλλιώς δεν θα μιλούσε για κανόνες της διαιτησίας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την οποία επικαλέστηκε η αντιπολίτευση, σημείωσε ότι αυτή αφορά την καθ’ ολοκληρίαν κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!