Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Εν αναμονή των βελτιωμένων προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Εν αναμονή των βελτιωμένων προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Εν αναμονή των βελτιωμένων προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ

Στον ενεργειακό τομέα και τον ΔΕΣΦΑ στρέφονται σήμερα τα βλέμματα, καθώς αναμένεται να κατατεθούν οι βελτιωμένες προσφορές για το 66% του Διαχειριστή από τους δύο μνηστήρες.

Τις νέες προσφορές είχε ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την αποσφράγιση εκείνων, που υποβλήθηκαν από δύο σχήματα στις Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οι δύο υπερέβαιναν τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό του προηγουμένου διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης, ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος.

Όπως είχε γράψει η «Ν» η διαφορά μεταξύ των προσφερόμενων τιμημάτων ήταν μικρότερη από 15%. Έτσι, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού ζητήθηκε νέα προσφορά και από τις δύο κοινοπραξίες.

Υπενθυμίζεται πως ο ενας διεκδικητής είναι είναι το κοινοπρακτικό σχήμα των Snam και Enagas, διαχειριστών του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ιταλίας και της Ισπανίας αντίστοιχα, καθώς και της βελγικής Fluxys, η οποία δραστηριοποιείται στις ευρωπαϊκές αγορές υποδομών φυσικού αερίου. Και οι τρεις συμμετέχουν στον αγωγό αερίου TAP. Ο άλλος είναι κοινοπραξία της ισπανικής διαχειρίστριας φυσικού αερίου Reganosa, της ρουμανικής Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!