Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η αναλογία φυσικών πόρων της Γης για το 2017 καταναλώθηκε ήδη από τον Αύγουστο
[Η Ναυτεμπορική]: Η αναλογία φυσικών πόρων της Γης για το 2017 καταναλώθηκε ήδη από τον Αύγουστο

[Η Ναυτεμπορική]: Η αναλογία φυσικών πόρων της Γης για το 2017 καταναλώθηκε ήδη από τον Αύγουστο

Περίπου 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης, όσο περίπου το μέγεθος της Αγγλίας, αφαιρούνται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το WWF. Οι επιπτώσεις της αποψίλωσης είναι πολλαπλές, όπως η απώλεια βιοτόπων, η μειωμένη παραγωγή οξυγόνου και η μείωση ζωικών πληθυσμών.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2017, οι άνθρωποι χρησιμοποιήσαν επίσημα περισσότερους φυσικούς πόρους από ό,τι η Γη μπορεί να ανανεώσει σε ένα χρόνο. Από τις 2 Αυγούστου μέχρι τις αρχές του 2018, κάθε φυσικός πόρος όπως το νερό, τα τρόφιμα και ο καθαρός αέρας που χρησιμοποιείται θεωρείται μη βιώσιμος. Το σημείο της υπέρβασης ήρθε έξι ημέρες νωρίτερα από το 2016, όταν είχε τεθεί και πάλι νέο αρνητικό ρεκόρ, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Global Footprint Network.

Ο υπολογισμός μπορεί να γίνει διαιρώντας τον αριθμό των οικολογικών πόρων που παράγονται ετησίως με το οικολογικό αποτύπωμα της ανθρωπότητας. Ο αριθμός αυτός τότε πολλαπλασιάζεται με το 365 και τα δεδομένα που προκύπτουν αποκαλύπτουν την ημέρα του χρόνου που γίνεται η «υπέρβαση βιωσιμότητας».

Οι περιβαλλοντολόγοι προσδιορίζουν τρεις κύριους λόγους για την εξάντληση των φυσικών πόρων, την υπεραλίευση, την αποψίλωση και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Περίπου 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης, όσο περίπου το μέγεθος της Αγγλίας, αφαιρούνται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το WWF.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!