Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανακρούει πρύμναν ο Τραμπ -Υπόσχεται συμφωνία «σύντομα»
[Η Ναυτεμπορική]: Ανακρούει πρύμναν ο Τραμπ -Υπόσχεται συμφωνία «σύντομα»

[Η Ναυτεμπορική]: Ανακρούει πρύμναν ο Τραμπ -Υπόσχεται συμφωνία «σύντομα»

Βλέποντας τις αγορές να καταρρέουν και τους επενδυτές σε κατάσταση πανικού, ο πρόεδρος Τραμπ υπεραμύνθηκε μεν του εμπορικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον της Κίνας, δεσμεύθηκε όμως ότι θα καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία με τον Κινέζο πρόρεδρο, Σι Τζινπίγκ.

Σε έναν καταιγισμό πρωινών «τιτιβισμάτων», ο Τραμπ επέμεινε ότι η ατζέντα «Πρώτα η Αμερική» στηρίζει την επιβολή τσουχτερών δασμών στα κινεζικά αγαθά, ενώ κάλεσε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να τον υποστηρίξουν, μεταφέροντας τις δραστηριότητές τους εκτός Κίνας. Παράλληλα όμως μετρίασε τους τόνους για τη σόγια και άλλα αγροτικά προϊόντα, απευθύνοντας έκκληση προς το Πεκίνο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της κινεζικής πλευράς για δασμούς σε αμερικανικά αγαθά , ύψους 60 δισ. δολαρίων.

«΄Όταν ο καιρός θα είναι κατάλληλος, τότε θα συνάψουμε συμφωνία με την Κίνα. Όλα θα συμβούν και πολύ πιο γρύγορα από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι!», ανέφερε ο πρόεδρος Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter. «Ευελπιστώ ότι η Κίνα θα μας κάνει την τιμή και να συνεχίσει να αγοράζει τα πολύ πολύ καλά γεωργικά μας προϊόντα».

Μία ημέρα πριν, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι θα συζητήσει με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίγκ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του G20, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, ενώ σήμερα εξέφρασε τον «σεβασμό και φιλία» με τον πρόεδρο Σι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!