Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανάχωμα της Ε.Ε. στην Κίνα για τα 5G
[Η Ναυτεμπορική]: Ανάχωμα της Ε.Ε. στην Κίνα για τα 5G

[Η Ναυτεμπορική]: Ανάχωμα της Ε.Ε. στην Κίνα για τα 5G

Φραγμούς στη ραγδαία εξάπλωση της Κίνας στα δίκτυα 5G αναμένεται να βάλει η Ε.Ε., καθώς είναι αποφασισμένη να αξιολογεί τους δυνητικούς προμηθευτές εξοπλισμού 5G με βάση τη νομοθεσία που ισχύει στις χώρες όπου εδρεύουν. Η στάση αυτή σημαίνει ότι η Ε.Ε. θα εξαιρέσει τις κινεζικές επιχειρήσεις από ορισμένα ιδιαίτερα κερδοφόρα συμβόλαια που θα αφορούν προηγμένα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

«Παράγοντες όπως το νομικό πλαίσιο και το πλαίσιο πολιτικής στο οποίο υπόκεινται οι προμηθευτές θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη», επισημαίνεται σε προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που διέρρευσε στο Bloomberg και αναμένεται να δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα. Το έγγραφο αυτό θα εγκριθεί σε ανεπίσημη βάση από εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Ε.Ε., ενώ οι επίσημες υπογραφές θα «πέσουν» σε υπουργική συνάντηση τον Δεκέμβριο.

Το ανακοινωθέν αυτό υπογραμμίζει τη θέση της Ε.Ε. μετά την αξιολόγηση των κινδύνων, που περιγράφει ένα σενάριο, όπου χάκερ και εχθρικά κράτη θα αποσπούν τον έλεγχο των πάντων, από δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως επικοινωνιακά δίκτυα. Προειδοποιεί δε ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να αντισταθούν απέναντι σε προμηθευτές από χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν δημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης.

Τόσο Αμερικανοί όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες κατασκευής εξοπλισμού, όπως Huawei, για δίκτυα 5G.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!