Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αν. Πετρόπουλος: Οι μειώσεις θα πλήξουν έως το 30% των συνταξιούχων
[Η Ναυτεμπορική]: Αν. Πετρόπουλος: Οι μειώσεις θα πλήξουν έως το 30% των συνταξιούχων

[Η Ναυτεμπορική]: Αν. Πετρόπουλος: Οι μειώσεις θα πλήξουν έως το 30% των συνταξιούχων

Του Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Οι προβλεπόμενες περικοπές των συντάξεων από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα εκδοθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, «θα αγγίξουν το πολύ έως και το 30% των συνταξιούχων». Με δήλωσή του στη «Ν» ο κ. Πετρόπουλος τονίζει πως «μπορούμε να τις αποφύγουμε και να μην υπάρχουν στο επίπεδο που διαμορφώνονται με βάση τις διατάξεις αυτές (σ.σ.: ν. 4387/16). Νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε αυτές τις συνέπειες εκεί που παρουσιάζεται πιθανότητα μείωσης συνταξιοδοτικών αποδοχών».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης «οι αγρότες δεν έχουν επανυπολογισμό των συντάξεών τους και ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο μπορεί να υπερβαίνει το 25%-30%, δεν θα έχει καμία μείωση των αποδοχών του. Ένα ποσοστό από τους υπόλοιπους συνταξιούχους θα δει και αύξηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους». Όμως, όπως τόνισε στη δήλωσή του, «το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί με το πέρας της επόμενης περιόδου. Έχουμε επτά μήνες μπροστά για να αποτυπωθούν οι συντάξεις με τα ενημερωτικά που θα εκδοθούν τον προσεχή Δεκέμβριο».

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις και κάτω από τα 1.000 ευρώ. Έτσι, λοιπόν, στον βασικό σχεδιασμό του υπουργείου ο στόχος είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι απώλειες στους χαμηλοσυνταξιούχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!