Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Άμπου Ντάμπι:Μέσω τουρισμού απομακρύνεται από το πετρέλαιο
[Η Ναυτεμπορική]: Άμπου Ντάμπι:Μέσω τουρισμού απομακρύνεται από το πετρέλαιο

[Η Ναυτεμπορική]: Άμπου Ντάμπι:Μέσω τουρισμού απομακρύνεται από το πετρέλαιο

Επενδύσεις σε mega projects ανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικά στον τομέα του τουρισμού προωθεί το Άμπου Ντάμπι, με στόχο να δημιουργήσει μία αξιόπιστη πηγή εσόδων, που θα το βοηθήσει να περιορίσει την εξάρτησή του από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σαίφ Σαίντ Γκομπάς, διευθυντή του οργανισμού Τουρισμού του εμιράτου, στο CNBC, o τουρισμός θεωρείται ως το πιο κατάλληλο μονοπάτι προκειμένου να επιτευχθεί ο επίσημος στόχος για περιορισμό της εξάρτησης της οικονομίας από υδρογονάνθρακες, από το 30% του ΑΕΠ σήμερα στο 20% έως το 2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Άμπου Ντάμπι είναι ήδη η πλέον διαφοροποιημένη οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δηλαδλή εκείνη, που εμφανίζει τη μικρότερη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Ωστοσο έχει εντείνει τις προσπάθειές της σε αυτή την κατεύθυνση μετά και το 2015, όταν η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση.

Σήμερα, εν μέσω εντεινόμενων γεωπολιτικών κινδύων, η τιμή του αργού ακολουθεί και πάλι την ανιούσα, με το μπρεντ να κινείται σταθερά πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι το τελευταίο διάστημα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλίσει νέες μεγάλες διακυμάνσεις. Ακόμη και η Σαουδική Αραβία, ο ισχυρότερος παίχτης του ΟΠΕΚ, έχει ανακοίνωσει ότι προετοιμάζεται για έναν κόσμο χωρίς πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τον Γκομπάς, οι επισκέπτες στο Άμπου Ντάμπι αυξήθηκαν 10% πέρυσι, ενώ η κυβέρνηση στοχεύει σε 8,5 εκατ. τουρίστες έως το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!