Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό προχωρά με την κατασκευή μεγάλων μη επανδρωμένων πολεμικών πλοίων
[Η Ναυτεμπορική]: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό προχωρά με την κατασκευή μεγάλων μη επανδρωμένων πολεμικών πλοίων

[Η Ναυτεμπορική]: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό προχωρά με την κατασκευή μεγάλων μη επανδρωμένων πολεμικών πλοίων

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ζήτησε από την αμυντική βιομηχανία να υποβάλει ιδέες για τον σχεδιαζόμενο στόλο μη επανδρωμένων πλοίων επιφανείας μεγέθους κορβέτας, σύμφωνα με προσχέδιο σχετικού αιτήματος που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το USNI News, με το προσχέδιο αυτό, για το πρόγραμμα Large Unmanned Surface Vehicle, αρχίσει η διαδικασία μετάβασης σε ένα πλήρους κλίμακας, κανονικό πρόγραμμα ναυπήγησης.

«Το LUSV θα είναι ένα παραμετροποιήσιμο σκάφος υψηλής αντοχής, ικανό να φέρει διάφορα είδη εξοπλισμού για μη επανδρωμένες αποστολές, προκειμένου να ενισχύσει την επανδρωμένη δύναμη επιφανείας του ναυτικού» αναφέρεται σε περίληψη του προγράμματος. Όπως σημπληρώνεται, το σκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά αποστολών ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με επανδρωμένα σκάφη, και θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα ή ημιαυτόνομα.

Όπως τονίζει το USNI News, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020, το ναυτικό ζήτησε 400 εκατ. δολάρια για να κατασκευάσει δύο LUSV μήκους 60- 90 μέτρων, με εκτόπισμα 2.000 τόνων, στο πλαίσιο προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης. Το όλο concept επιχειρήσεων για τα μεγάλα και τα μεσαία μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, ωστόσο η γενική ιδέα είναι πως θα επεκτείνουν την εμβέλεια των συστημάτων εντοπισμού του στόλου και (φυσικά) θα ενισχύουν την ισχύ πυρός του, φέροντας επιπλέον πυραύλους που θα μπορούν να εκτοξεύονται κατόπιν εντολής από επανδρωμένα σκάφη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!