Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για την εικόνα των ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για την εικόνα των ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για την εικόνα των ΗΠΑ

Πάνω από όλα, αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές – και γι’ αυτό τις καθιστά διαφορετικές από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση στο πρόσφατο παρελθόν – είναι η εικόνα των ΗΠΑ σήμερα και αν οι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν αυτήν την εικόνα στο μέλλον.

Η ώρα της κρίσης έφθασε. Δύο χρόνια μετά το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, στις 8 Νοεμβρίου του 2016, οι Αμερικανοί επιστρέφουν στις κάλπες για να τον κρίνουν για το πρώτο μισό της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Μολονότι το όνομά του δεν υπάρχει σε κανένα ψηφοδέλτιο, για την πλειονότητα των Αμερικανών αυτές οι ενδιάμεσες εκλογές συνιστούν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της ανατρεπτικής πολιτικής του και της διχαστικής περσόνας του.

Οι ενδιάμεσες αυτές εκλογές αφορούν ωστόσο πολλά άλλα πράγματα, σχολιάζει ο Νταν Μπαλζ στην «Washington Post»: από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο είναι προτεραιότητα για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, έως τη μετανάστευση και την οικονομία που φαίνεται να απασχολούν περισσότερο τους Ρεπουμπλικανούς.

Πάνω από όλα όμως, αυτό που διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές – και γι’ αυτό τις καθιστά διαφορετικές από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση στο πρόσφατο παρελθόν – είναι η εικόνα των ΗΠΑ σήμερα και αν οι Αμερικανοί θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν αυτήν την εικόνα στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!