Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αμερικανοί, οι πιο υπερήφανοι στον κόσμο για την πατρίδα τους
[Η Ναυτεμπορική]: Αμερικανοί, οι πιο υπερήφανοι στον κόσμο για την πατρίδα τους

[Η Ναυτεμπορική]: Αμερικανοί, οι πιο υπερήφανοι στον κόσμο για την πατρίδα τους

Ένα 40% τουλάχιστον υποστηρίζει ότι «αντιπαθεί» τον Αμερικανό πρόεδρο, ένα 70% θεωρεί ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι «είναι απατεώνες» και ένα 64% εκτιμά ότι η χώρα «είναι διαιρεμένη ανάμεσα στους απλούς πολίτες και τη διεφθαρμένη ελίτ που τους εκμεταλλεύεται». Ό,τι ωστόσο και αν πιστεύουν για την αμαυρωμένη αμερικανική πραγματικότητα, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν στο αμερικανικό όνειρο και τον εθνικό μύθο.

Περισσότεροι απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ζουν «στην καλύτερη χώρα», σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα της έρευνας YouGov–Cambridge Globalism Project, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της «Guardian» σε 23 χώρες.

Δύο χρόνια μετά την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να κάνει την Αμερική «και πάλι μεγάλη», φαίνεται ότι ο αμερικανικός εξαιρετισμός καλά κρατεί, αν μη τι άλλο σε σχέση με άλλα κράτη, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, μόνο το 6% των Γάλλων θεωρούν ότι η χώρα τους είναι η καλύτερη στον κόσμο. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Βρετανία δεν ξεπερνά το 10%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5%). Οι Αυστραλοί και οι Καναδοί είναι «πιο υπερήφανοι», καθώς θεωρούν τη χώρας τους καλύτερη από τις υπόλοιπες σε ποσοστό 29% και 28% αντίστοιχα. Στην Κίνα πάλι, το 29% των Κινέζων πιστεύουν ότι ζουν στην καλύτερη χώρα και στη Σαουδική Αραβία το 33%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!