Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση καλυμμένης ομολογίας από τη ρουμανική θυγατρική- ορόσημο για την τοπική αγορά
[Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση καλυμμένης ομολογίας από τη ρουμανική θυγατρική- ορόσημο για την τοπική αγορά

[Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Επιτυχής έκδοση καλυμμένης ομολογίας από τη ρουμανική θυγατρική- ορόσημο για την τοπική αγορά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αρχική έκδοση καλυμμένης ομολογίας ύψους 200 εκατ. ευρώ από τη θυγατρική τράπεζα του Ομίλου Alpha Bank στη Ρουμανία, στο πλαίσιο διεθνούς προγράμματος που ανακοινώθηκε πρόσφατα και προβλέπει την απευθείας έκδοση καλυμμένων ομολογιών έως του ποσού του 1 δισ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που ρουμανική τράπεζα προχωρά στην έκδοση καλυμμένης ομολογίας, γεγονός που όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, αποτελεί ορόσημο τόσο για την Alpha Bank Romania όσο και για τις κεφαλαιακές αγορές της Ρουμανίας. Η έκδοση έχει πενταετή διάρκεια, αποδίδει κουπόνι κυμαινόμενου επιτοκίου και καλύπτεται από στεγαστικά δάνεια υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας στη ρουμανική αγορά.

Η συναλλαγή προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των εγχώριων και διεθνών θεσμικών επενδυτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) και η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Κύριος Συντονιστής της εκδόσεως ήταν η Barclays, σε συνεργασία με την Alpha Finance Romania.

Σημειώνεται ότι το καλυμμένο ομόλογο θα διαπραγματεύεται στα Χρηματιστήρια του Λουξεμβούργου και του Βουκουρεστίου, ενώ έχει λάβει πιστοληπτική αξιολόγηση (P)Baa2 από τον οίκο Moody’s.

O εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania και νέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Alpha Bank, Σεργκέι Οπρέσκου, τόνισε πως περίπου 18 έτη μετά από τη διάθεση, το 2001, του πρώτου στεγαστικού δανείου στη Ρουμανία από την Alpha Bank Romania, η τράπεζα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εγχώρια τραπεζική αγορά και με την εισαγωγή αυτού του καινοτόμου χρηματοδοτικού εργαλείου, επιβεβαιώνει εκ νέου την ικανότητά της να πρωτοπορεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!