Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι αλλάζει η εκλογή της νέας Προέδρου Δημοκρατίας σε Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Τι αλλάζει η εκλογή της νέας Προέδρου Δημοκρατίας σε Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Τι αλλάζει η εκλογή της νέας Προέδρου Δημοκρατίας σε Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Θα είναι μία από τις σπάνιες φορές που η ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για να καταλήξει με ευρεία πλειοψηφία σε κοινή κατεύθυνση. Η διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί για την κυβέρνηση την αρχή μίας νέας περιόδου με δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  • Πρώτον, ότι αποτελεί ορόσημο για την απαγκίστρωση του πολιτικού συστήματος από την ταραχώδη περίοδο των μνημονίων και την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου.
  • Δεύτερον, ότι αποτελεί ένδειξη ότι τα κόμματα μπορούν να διαφωνούν αλλά να συζητούν και ενίοτε να συμφωνούν, υπερβαίνοντας τις μικροκομματικές λογικές.

Σε αυτούς τους δύο άξονες αναμένεται να κινηθεί η επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς η βασική εκτίμηση παραμένει ότι η στήριξη της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία, πολύ πάνω από τις 200 ψήφους που αφορά στην πρόβλεψη του Συντάγματος, μάλλον περισσότερες από 260.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά το θέμα που δημιουργήθηκε με το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θα ψηφίσει τη νέα Πρόεδρο, καθώς είχε προγραμματίσει ταξίδι με την οικογένειά του στις ΗΠΑ. «Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!