Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ
[Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ

[Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία ΓΕΣ και ΓΕΝ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών στον Πειραιά οι τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού.

Αρχικά στη Σχολή Ευελπίδων παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο απελθών αρχηγός, στρατηγός Γεώργιος Καμπάς, έδωσε τη σκυτάλη στον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της επίδοσης των αναμνηστικών δώρων, χαρακτήρισε εντατική, αποδοτική και επωφελή για τις Ένοπλες Δυνάμεις τη μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα σχολίασε ότι οι δύσκολες αποφάσεις αποτελούν επιβράβευση στη λαμπρή πορεία του για τον παραλαμβάνοντα και καταξίωση μιας λαμπρής πορείας για τον παραδίδοντα.

Στην ομιλία του ο κ. Καμπάς αναφέρθηκε στη αξία της χερσαίας συνιστώσας της στρατιωτικής ισχύος η οποία, όπως ανέφερε, μαζί με τους άλλους συντελεστές της, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κάτι που έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι τώρα. Παράλληλα προέτρεψε το προσωπικό η επιχειρησιακή επαγρύπνηση, η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και η συναδελφικότητα να αποτελούν οδοδείκτη του σήμερα που η πατρίδα υποχρεώνεται να διαβεί ατραπούς.

Ο κ. Καμπάς ευχαρίστησε το προσωπικό για το αξιέπαινο έργο που επιτελέσθηκε το οποίο, όπως είπε, έδωσε περισσότερη ώθηση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με συνεχείς ασκήσεις, ενεργοποίηση και χρήση μέσων, βελτίωση της εκπαίδευσης και εφαρμογή κατάλληλου οικονομικού ελιγμού ώστε να τεθούν οι βάσεις για προμήθειες, αναβαθμίσεις μέσων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!