Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σημαντικός στόχος η αναβάθμιση της ευρω-αραβικής ατζέντας
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σημαντικός στόχος η αναβάθμιση της ευρω-αραβικής ατζέντας

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σημαντικός στόχος η αναβάθμιση της ευρω-αραβικής ατζέντας

Την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου μπροστά στις σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν σε μία περίοδο έντονων ανακατατάξεων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 4η Ευρω – Αραβική Διάσκεψη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η αναβάθμιση της ευρω-αραβικής ατζέντας είναι σημαντικός στόχος και η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως χώρας σταθερότητας, ως ενεργειακός κόμβος και ως σοβαρή χώρα διαχείρισης του μεταναστευτικού –προσφυγικού ζητήματος.

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα ιστορικά, αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια, στήριξε συστηματικά στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών, τη συνεργασία με τις αραβικές χώρες» προσθέτοντας ότι «η παρακαταθήκη αυτή, οφείλει να αποτελέσει τη βάση για έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία, η απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση με την Άγκυρα να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εισβάλλοντας στη Συρία, η μη συναίνεση ΗΠΑ και Ισραήλ για τη λύση του Μεσανατολικού, η ενίσχυση της επιρροής Ρωσίας και Ιράν στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και η αύξηση των τρομοκρατικών ομάδων, παρά τα χτυπήματα που δέχονται», αποτελούν σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν Ευρώπη και αραβικός κόσμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!