Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώσαμε μαζί το τουριστικο προιόν στην κορυφή
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώσαμε μαζί το τουριστικο προιόν στην κορυφή

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώσαμε μαζί το τουριστικο προιόν στην κορυφή

Στην τεράστια δυναμική του τουριστικού κλάδου και στο ισχυρό «brand name» της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση. «Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.

«Θέλω να σταθώ σε ορισμένα πολύ ελπιδοφόρα οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από την τουριστική δραστηριότητα. Για το 2018, οι επενδύσεις στον τουρισμό έφτασαν τα 5 δισ., από 3,4 δισ. το 2017», πρόσθεσε.

«Η υπηρεσία του τουρισμού στην πατρίδα, είναι ότι χάλασαν τα σχέδια κάποιων στο εξωτερικό που με ιδιοτελή τρόπο προσπάθησαν να πείσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα διαλυμένη, χωρίς υποδομές, χωρίς ασφάλεια, χωρίς σταθερότητα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο τουρισμός «τροφοδότησε την εθνική προσπάθεια που διεξάγουμε από το 2015, να βγει η χώρα από τη στενωπό των μνημονίων».

«Kαταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μνημόνια και δεν απειλείται η μακροοικονομική της ασφάλεια. Υλοποιούμε τις συμφωνημένες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ έχουμε και το λεγόμενο μαξιλαρι ρευστότητας», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!