Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώνει το γάντι, προσφεύγει στη βάση για τις αλλαγές
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώνει το γάντι, προσφεύγει στη βάση για τις αλλαγές

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Σηκώνει το γάντι, προσφεύγει στη βάση για τις αλλαγές

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Πρόταση του ιδίου του κ. Τσίπρα να γίνει ψηφοφορία στη βάση του κόμματος για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το συνέδριο του Μαΐου, αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», εφημερίδα φίλα προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το γεγονός μάλιστα ότι η πληροφορία αυτή δημοσιοποιείται από την εφημερίδα 48 ώρες μετά τη συνέντευξη του κ Τσίπρα που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Οι πληροφορίες της «ΕφΣυν» αναφέρουν ότι σε μία σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο – από αυτές που δεν ανακοινώνονται στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα – με τη συμμετοχή των Π. Σκουρλέτη, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ, Τζανακόπουλου, Ευκ. Τσακαλώτου και Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το συνέδριο του Μαΐου με ψηφοφορία των εγγεγραμμένων μελών του. Βεβαίως και αναμένεται η επίσημη θέση της Κουμουνδούρου, η επιβεβαίωση, ή διάψευση ή τίποτε από τα δύο, που στη γλώσσα των δημοσιογράφων σημαίνει άτυπη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με την «ΕφΣυν», «θα οριστεί μια ημερομηνία πριν από το συνέδριο, στην οποία οι συμμετέχοντες τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να αποφανθούν εάν συμφωνούν στο να παραμείνει η ονομασία του κόμματος ως έχει ή αν προτιμούν άλλη (χωρίς να προτείνεται συγκεκριμένο όνομα), που, όμως, θα περιλαμβάνει τα στοιχεία εκείνα που θα είναι αντιπροσωπευτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, όπως δηλαδή τον χαρακτήρισε το βράδυ των εκλογών του Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας», ενώ «δικαίωμα στην ψηφοφορία, η οποία δεν έχει αποφασιστεί ακριβώς πώς θα διεξαχθεί (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza ή με κάλπες), θα έχουν όλα τα μέλη που θα έχουν εγγραφεί στο κόμμα έως και 10 μέρες πριν από τη διαδικασία και πιθανόν θα οριστεί μια ημερομηνία πριν από το συνέδριο».

Εφόσον οι πληροφορίες της καλής εφημερίδας επιβεβαιωθούν ή δεν διαψευστούν, έχουμε να κάνουμε με την απάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στους διαφωνούντες και την αρχή της προσπάθειας να επιβάλλει τις αλλαγές που επιθυμεί και επί των οποίων έχουν προκύψει ποικίλες αντιδράσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!