Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου

Την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου από την 1η Ιουλίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορισμένα μικρότερα νησιά στις Κυκλάδες, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο 13ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο και αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο, έκανε λόγο για «εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα» νομοθετική πρωτοβουλία η οποία είναι ήδη έτοιμη. Όπως είπε, όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το πού κατοικούν, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες μετακίνησης.

Ανέφερε επιπλέον ότι η χρηματοδότηση για το 2018 ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και για το 2019 τουλάχιστον σε 150 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε, το κόστος θα επιδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με κανόνες συμβατούς για τις κρατικές ενισχύσεις στην Ε.Ε.

Επεσήμανε, δε, ότι η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου εναρμονίζει το κόστος μετακίνησης των νησιωτών επιβατών και των εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι για τους κατοίκους των νησιών θα δίνεται η δυνατότητα εγγραφής σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνονται τα στοιχεία και τα ταξίδια τους και θα τους πιστώνεται το ποσό στο τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα εισάγονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τα δεδομένα μεταφοράς εμπορευμάτων και θα επιδοτείται η διαφορά κόστους της θαλάσσιας από τη χερσαία μεταφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!