Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια

«Οδεύουμε σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης και ​χωρίς ​νέες βαριές δεσμεύσεις για τον λαό​ μας​, όπως ​κάποιοι προεξοφλούσαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο 13ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, ανέφερε ότι «η εκχώρηση κυριαρχίας στον οικονομικό σχεδιασμό τελειώνει ολοκληρωτικά με την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης».

Επέμεινε, δε, ότι «εκεί που άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μετά από οκτώ ​σκληρά ​χρόνια, η οικονομία ​πατάει​ ξανά ​στα πόδια της​ και η χώρα είναι σε θέση να διαμορφώσει αυτόνομα την ​​αναπτυξιακή της​ πολιτική».

«Παίρνουμε το μέλλον​ μας,​ στα δικά μας χέρια», υπογράμμισε και έκανε λόγο για «το δικό ​μας σχέδιο, βασισμένο στις δικές μας ανάγκες, χωρίς υποδείξεις τρίτων».

​«Εμβληματική τομή το μεταφορικό ισοδύναμο – Ξεκινά την 1η Ιουλίου η πιλοτική εφαρμογή»

Έκανε επίσης λόγο για «εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα» νομοθετική πρωτοβουλία η οποία είναι ήδη έτοιμη, αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Όπως είπε, όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το που κατοικούν, πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες μετακίνησης.

Ανέφερε επιπλέον ότι η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και η χρηματοδότηση για το 2018 ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και για το 2019 τουλάχιστον σε 150 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!