Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Διώχνουν 4.000 νέους επιστήμονες για να πάρουν πεντακόσιους
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Διώχνουν 4.000 νέους επιστήμονες για να πάρουν πεντακόσιους

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Διώχνουν 4.000 νέους επιστήμονες για να πάρουν πεντακόσιους

Η κυβέρνηση δεν ανανεώνει τις συμβάσεις 4.000 επιστημόνων, την ώρα που ανακοινώνει κίνητρα για επιστροφή 500 επιστημόνων από το εξωτερικό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των 4.000 επιστημόνων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε έναν μήνα.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία έκανε λόγο, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παλαιοκομματικές λογικές, προκειμένου να τακτοποιηθούν «γαλάζια παιδιά» που δεν προσελήφθησαν ως μετακλητοί, αλλά και για ψέμματα της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Οι εν λόγω πηγές σημείωσαν ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας των νέων επιστημόνων, ηλικίας από 22 έως 29 ετών, όλοι κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού και πολλοί εξ αυτών και διδακτορικού, είπαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση «διώχνει 4.000 για να πάρει 500», καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μη παράταση του προγράμματος, χωρίς κάποια σαφή εξήγηση ή δέσμευση για νέο πρόγραμμα από την ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου.

Στη συνάντηση που είχε μαζί τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, αφού μίλησε για «εξοργιστική αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επικοινωνία», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνόψισε την κατάσταση λέγοντας: «Ανακοίνωσαν πρόγραμμα για το brain drain για 500 επιστήμονες με 3.000 ευρώ. Δηλαδή, τους 4.000 που είναι ήδη μέσα, δεν τους ανανεώνουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!