Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Άστοχη και άκαιρη η παρέμβαση Τουσκ
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Άστοχη και άκαιρη η παρέμβαση Τουσκ

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Άστοχη και άκαιρη η παρέμβαση Τουσκ

Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, περί κατάργησης των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Δεν θα γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας τα συμπεράσματα της Συνόδου να περιέχουν φράση που θα παραπέμπει σε μη ισότιμη κατανομή σε όλα τα κράτη της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην . Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για μία πρόταση η οποία δεν έχει πολλές ελπίδες να υιοθετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε η Ελλάδα έχει πληγεί διπλά αυτά τα χρόνια από τα λάθη και τις αδυναμίες της ίδιας της Ε.Ε. Όπως τόνισε, «είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ότι το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο που αποδέχθηκαν με μεγάλη άνεση οι ελληνικές κυβερνήσεις, είχαν στόχο να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η ελληνική οικονομία».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2019. Είπε επίσης πως η κυβέρνηση θα κριθεί με βάση τα πεπραγμένα, αλλά και το σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

«Θα παραδώσουμε μια χώρα με δυσκολίες αλλά στον πυρήνα Ευρωζώνης, κοινωνική δικαιοσύνη, ανακτημένο κύρος και οικονομία να τρέχει», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Πήραμε δύσκολές αποφάσεις, αλλά θα είναι ορόσημο αυτό που θα συμβεί τον επόμενο Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!