Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η ακτινοβολία των κινητών συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου σε αρουραίους
[Η Ναυτεμπορική]: Η ακτινοβολία των κινητών συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου σε αρουραίους

[Η Ναυτεμπορική]: Η ακτινοβολία των κινητών συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου σε αρουραίους

Μια νέα μελέτη που έγινε σε αρουραίους και ποντικούς στα εργαστήρια της Βόρειας Καρολίνας έδειξε ότι η έκθεση σε ακτινοβολία από κινητό τηλέφωνο συνδέεται με καρκίνους του εγκεφάλου, της καρδιάς και των επινεφριδίων. Ωστόσο, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι οι αρουραίοι και οι ποντικοί εκτέθηκαν σε πολύ υψηλές ποσότητες ακτινοβολίας που είναι πολύ περισσότερο από ό, τι οι άνθρωποι εκτίθενται όταν χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρ. John Bucher στο Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας στο Durham της Βόρειας Καρολίνας εξέτασαν την επίδραση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων 2G και 3G σε αρσενικούς αρουραίους για 10 χρόνια, σε μια μελέτη 23 εκατομμυρίων λιρών στερλινών στην Αμερική.

Το αμερικανικό εθνικό πρόγραμμα τοξικολογίας (NTP) αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα στο υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής την περασμένη εβδομάδα, την 1η Νοεμβρίου.

Αναφορικά με τη χρήση της ακτινοβολίας στις μελέτες, ο Δρ. Bucher εξήγησε ότι, η έκθεση στην ακτινοβολία που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να γίνουν κάποιες μελέτες δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με την έκθεση που βιώνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο. Για παράδειγμα στη μελέτη αυτή, οι αρουραίοι και οι ποντικοί εκτέθηκαν σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων σε όλο τους το σώμα. Αντίθετα, οι άνθρωποι εκτίθενται ως επί το πλείστον σε συγκεκριμένους τοπικούς ιστούς κοντά στο σημείο όπου κρατούν το τηλέφωνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!