Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Θεσσαλονίκη, Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Θεσσαλονίκη, Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Θεσσαλονίκη, Κύπρο

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αφού αναφέρθηκε στη Μοσούλη, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τους συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και αλλού».

Γιώργος Δ. Παυλόπουλος

[email protected]

Οι αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα έγιναν το Σάββατο το βράδυ, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά του, στη Ριζούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την αποδελτίωση της ομιλίας του στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσπαθώντας να εξηγήσε το ενδιαφέρον και την άμεση εμπλοκή της χώρας του στις εξελίξεις σε Ιράκ και Συρία, έκανε λόγο για διάκριση ανάμεσα στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα μεταξύ των χωρών και στα «σύνορα της καρδιάς».

«Τα θεσμοθετημένα σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς, πρέπει να κάνουμε αυτή τη διάκριση. Προφανώς και σεβόμαστε τα υπάρχοντα σύνορα, αλλά δεν μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε το επιτρέπουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!