Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ακραία αστυνομική βία» στην Ελλάδα καταγγέλλουν 33 ευρωβουλευτές
[Η Ναυτεμπορική]: «Ακραία αστυνομική βία» στην Ελλάδα καταγγέλλουν 33 ευρωβουλευτές

[Η Ναυτεμπορική]: «Ακραία αστυνομική βία» στην Ελλάδα καταγγέλλουν 33 ευρωβουλευτές

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Στην φωτό αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την οδό Ματρόζου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την ανησυχία τους περί συνεχόμενων περιστατικών αστυνομικής βίας εις βάρος πολιτών εκφράζουν με επιστολή τους στην ελληνική κυβέρνηση 33 ευρωβουλευτές, κυρίως της Ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, μεταξύ των οποίων και η Σκρα Κέλερ.

«Οι ευρωβουλευτές που υπογράφουμε τη συγκεκριμένη επιστολή δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχόμενα κρούσματα ακραίας αστυνομικής βίας που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Κρούσματα έντονης βίας, ακόμη και με σεξουαλικό περιεχόμενο σύμφωνα με τις καταγγελίες, που δεν παραβιάζουν μόνο τα δικαιώματα των συγκεκριμένων πολιτών αλλά και την έννοια του Κράτους Δικαίου», αναφέρεται στην επιστολή προς προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Με βαθιά πεποίθηση ότι τέτοιες πράξεις δεν συνάδουν με τις δημοκρατικές αρχές που πρέπει να διαφυλάττονται σε κάθε Κράτος Μέλος της ΕΕ, σας καλούμε να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την εις βάθος διερεύνηση όλων των καταγγελλόμενων περιστατικών και για να διασφαλιστεί ότι τα σώματα ασφαλείας θα δρουν σύμφωνα με τον νόμο και το Κράτος Δικαίου σε κάθε περίσταση», προστίθεται στην επιστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!