Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακιντζί: Συνομιλίες χωρίς καθορισμό πενταμερούς δεν οδηγούν πουθενά
[Η Ναυτεμπορική]: Ακιντζί: Συνομιλίες χωρίς καθορισμό πενταμερούς δεν οδηγούν πουθενά

[Η Ναυτεμπορική]: Ακιντζί: Συνομιλίες χωρίς καθορισμό πενταμερούς δεν οδηγούν πουθενά

Ο κ. Ακιντζί κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για μαξιμαλιστική αντίληψη, καταλογίζοντάς της ότι επιχειρεί, όπως είπε, να εξασφαλίσει τα μέγιστα από την αρχή και να αφήσει τα θέματα πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων για μετά (φωτ. αρχείου).

Μια ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς ωστόσο να οριστεί ημερομηνία πενταμερούς διάσκεψης, δεν θα οδηγήσει πουθενά, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Στο περιθώριο συνάντησής του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, είπε επίσης ότι «οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων πήγαν στο Μον Πελεράν, γνωρίζοντας ότι δεν θα έβγαινε εκεί ο τελικός χάρτης», συμπληρώνοντας ότι στόχος ήταν να καθοριστούν τα κριτήρια και να ετοιμαστούν δύο χάρτες, προκειμένου «να καθοριστεί σε πενταμερή διάσκεψη ο τελικός χάρτης».

Ο κ. Ακιντζί κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για μαξιμαλιστική αντίληψη, καταλογίζοντάς της ότι επιχειρεί, όπως είπε, να εξασφαλίσει τα μέγιστα από την αρχή και να αφήσει τα θέματα πολιτικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων για μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!