Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακίνητα 800 εκατ. εξετάζει η Prodea
[Η Ναυτεμπορική]: Ακίνητα 800 εκατ. εξετάζει η Prodea

[Η Ναυτεμπορική]: Ακίνητα 800 εκατ. εξετάζει η Prodea

Ο πρόεδρος της PRODEA INVESTMENTS Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, μιλάει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου λογότυπου της εταιρείας

Της Τ. Ηγ.

Στο ποσό των 2,176 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία της ακίνητης περιουσίας της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ (πρώην Εθνική Πανγαία). Τα ετήσια έσοδά της εκτιμώνται σε 140 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ετήσια ανάπτυξη 15,4% και τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) σε 104 εκατ. ευρώ (ετήσια αύξηση 2,4%).

Η Prodea το διάστημα αυτό εξετάζει ακίνητα αξίας 800 εκατ. ευρώ, το 85% των οποίων βρίσκονται σε Ελλάδα και Κύπρο και το υπόλοιπο 15% σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Για το 30% του προς εξέταση χαρτοφυλακίου βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρει η εταιρεία στους αναλυτές μέσω εταιρικής παρουσίασης που έχει δημοσιοποιήσει και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αύξηση κεφαλαίου που έχει αποφασίσει.

Όπως επισημαίνεται, το χαρτοφυλάκιό της από το 2012 έχει τριπλασιαστεί (από 772 εκατ. ευρώ σε 2,176 δισ. ευρώ) είναι μισθωμένο σε ποσοστό 97,4%, ενώ έχει μια μέση απόδοση 7,3%, όταν η μέση απόδοση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα γραφεία είναι 5,2% και για τα καταστήματα 5,9%.

Από το σύνολο των ακινήτων της το 66% βρίσκεται στην Ελλάδα, 17% στην Κύπρο, 12% στην Ιταλία και 5% αλλού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!