Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακατάπαυστο το ράλι των ελληνικών ομολόγων
[Η Ναυτεμπορική]: Ακατάπαυστο το ράλι των ελληνικών ομολόγων

[Η Ναυτεμπορική]: Ακατάπαυστο το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρέθηκαν για μία ακόμη συνεδρίαση οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων, σε ένα γενικότερο ευνοϊκό περιβάλλον στην ευρωπεριφέρεια, όπως ακριβώς έδειξε η αθρόα προσέλευση των επενδυτών στις ομολογιακές εκδόσεις Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου διολίσθησε έως το χαμηλό του 2,66%, για να σταθεροποιηθεί στο 2,69%, με το spread να αποκλιμακώνεται περαιτέρω στις 293 μονάδες βάσης, αφού στη συνεδρίαση της Τετάρτης κατάφερε να διαπεράσει πτωτικά το ψυχολογικό φράγμα των 300 μονάδων βάσης. Στο πενταετές με λήξη το 2024, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,53%, ενώ στο επταετές με λήξη το 2025 η απόδοση βρέθηκε στο 1,89%. Μικρή ωστόσο η μεταβολή στον κοντινότερο τίτλο με λήξη το 2022, όπου η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,24%. Αξιοσημείωτος ήταν και ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ που διαμορφώθηκε χθες στα 61 εκατ.ευρώ.

Στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, οι εκδόσεις ομολόγων από Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία προσείλκυσαν ισχυρή επενδυτική ζήτηση, παρά τις χαμηλές αποδόσεις που προσέφεραν. Η Ιταλία κατέβαλε την πιο φθηνή απόδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους στις εκδόσεις επταετών και 15ετών ομολόγων της, με τις εκδόσεις της να ευνοούνται ιδιαίτερα από την ήπια στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της, αλλά και από τις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης να αποφύγουν μία άμεση ρήξη ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!