Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Άκαρπη η πρώτη συνάντηση ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για τις ΣΣΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Άκαρπη η πρώτη συνάντηση ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για τις ΣΣΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Άκαρπη η πρώτη συνάντηση ΠΝΟ-ΣΕΕΝ για τις ΣΣΕ

Συνάντηση με κύριο θέμα την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας για το 2019 είχαν σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η προηγούμενη ΣΣΕ που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2018 κι έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 προέβλεπε αύξηση 2% στους μηνιαίους μισθούς των ενεργεία αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων που εργάζονται στα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και αύξηση επίσης 2% και στα προβλεπόμενα από τη Σ.Σ.Ε. πάσης φύσεως επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές και έξτρα εργασίες που καθορίζονται σε ποσά.

Σύμφωνα με τη σύμβαση του 2018, σε όλους τους ναυτολογημένους ναυτικούς, για τις διανυόμενες μηνιαίως Κυριακές αργίες εν πλω και στο λιμάνι, καταβάλλεται ιδιαίτερη αμοιβή για τα μέχρι οκταώρου εργασίας κατά Κυριακή, ανερχομένη μηνιαίως σε ποσοστό 22% επί του μισθού ενεργείας. Η αμοιβή αυτή θα καταβάλλεται σε όλο το πλήρωμα και για όλες τις Κυριακές, ανεξαρτήτως παροχής εκ μέρους αυτού ή μη υπηρεσίας.

Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ στη σημερινή συνάντησή τους πρότειναν μηδενικές αυξήσεις για τις ΣΣΕ του 2019 κι ορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη Τετάρτη.

Τα στελέχη των ναυτεργατικών σωματείων ζήτησαν από τη διοίκηση του ΣΕΕΝ την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας με την ταυτόχρονη κι αυτονόητη υποχρέωση των ελεγκτικών μηχανισμών για τον συνεχή έλεγχο της σωστής εφαρμογής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!