Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Aίτημα πιθανής διάσωσης της Monte dei Paschi
[Η Ναυτεμπορική]: Aίτημα πιθανής διάσωσης της Monte dei Paschi

[Η Ναυτεμπορική]: Aίτημα πιθανής διάσωσης της Monte dei Paschi

Η Monte dei Paschi, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία και η γηραιότερη στην Ευρώπη, καλείται έως το τέλος του έτους, να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ.

Αίτημα πιθανής διάσωσης της Monte dei Paschi di Sienna υπέβαλε στην Κομισιόν η Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Oι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι και οι συνθήκες διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόγραμμα βοήθειας ενδεχομένως να τεθεί σε ισχύ και την επόμενη εβδομάδα, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πριν τη χορήγηση της κρατικής βοήθειας, αναμένεται να υποστούν ζημιές οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι της τράπεζας, όπως ορίζουν και οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τις τραπεζικές διασώσεις.

Η Monte dei Paschi, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία και η γηραιότερη στην Ευρώπη, έχει κληθεί έως το τέλος του έτους, να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα, ως απόρροια του δημοψηφίσματος της Κυριακής, πλήττει την επενδυτική εμπιστοσύνη, στερώντας σημαντικούς πόρους από το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!