Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: AirHelp: Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα 50 της Ευρώπης με τις περισσότερες καθυστερήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: AirHelp: Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα 50 της Ευρώπης με τις περισσότερες καθυστερήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: AirHelp: Τρία ελληνικά αεροδρόμια στα 50 της Ευρώπης με τις περισσότερες καθυστερήσεις

Μία στις δύο πτήσεις που αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει καθυστέρηση, κατατάσσοντάς το ως το αεροδρόμιο με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη.

Αυτό διαπιστώνει η AirHelp, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο που ειδικεύεται στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να αποζημιωθούν για καθυστερημένες ή ακυρωμένες πτήσεις και σε περιπτώσεις άρνησης επιβίβασης.

Συνέταξε τη λίστα με τα 50 αεροδρόμια της Ευρώπης όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων φέτος το καλοκαίρι (Ιούνιο και Ιούλιο) και στο top 10 της, πέρα από τη Μύκονο, υπάρχουν άλλα δύο ελληνικά αεροδρόμια, αυτά της Σαντορίνης και της Αθήνας.

Σύμφωνα με την AirHelp, σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχωρούν από τα τρία αυτά ελληνικά αεροδρόμια έχουν καθυστέρηση. Εκτός από την Ελλάδα, στη δεκάδα με τις περισσότερες καθυστερήσεις βρίσκονται και τρία αεροδρόμια της Πορτογαλίας: της Νήσου Πόντα Ντελγάδα, της Νήσου Λάχες και της Λισαβόνας.

Ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός της AirHelp για θέματα δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, σχολίασε πως «το γεγονός ότι καθυστερούν οι πτήσεις σε αεροδρόμια της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για χιλιάδες επιβάτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, θα πρέπει να μας προβληματίζει. Ειδικά όσοι αποφασίζουν να πετάξουν τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο, αν αναχωρούν από αυτά τα αεροδρόμια».

Όπως ενημερώνει η AirHelp, όσοι αναχωρούν από αεροδρόμιο χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ταξιδεύουν με πτήσεις που προσγειώνονται σε αεροδρόμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αερομεταφορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έχουν πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση, ματαιωθεί η πτήση τους ή δεν τους επιτραπεί η επιβίβαση, μπορούν να λάβουν μέχρι και 600 ευρώ αποζημίωση το άτομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!