Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Τι σηματοδοτεί η εφετινή πορεία του S&P 500- ανησυχίες και προσδοκίες
[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Τι σηματοδοτεί η εφετινή πορεία του S&P 500- ανησυχίες και προσδοκίες

[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Τι σηματοδοτεί η εφετινή πορεία του S&P 500- ανησυχίες και προσδοκίες

Των Γιάννη Παγκαλιά και Έφης Τριήρη

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν το 2018 με αρνητικό πρόσημο έπειτα από ένα ταραχώδες και πιεστικό δ’ τρίμηνο για τις αγορές παγκοσμίως, σε μία χρονιά που η παγκόσμια οικονομία πάτησε φρένο εξαιτίας των εμπορικών προστριβών ΗΠΑ – Κίνας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 ολοκλήρωσε την προηγούμενη χρονιά με απώλειες 6,24%, η χειρότερη επίδοση από το 2008, τη χρονιά της μεγάλης χρηματοοικονομικής κρίσης.

Σε αντίθεση όμως με το 2018 τη φετινή χρονιά την ξεκίνησε φουριόζος, σημειώνοντας το καλύτερο τρίμηνο από το 2009, με τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2019 να ενισχύεται 16,56%, ποσοστό που είναι καλύτερο από τη συνολική ετήσια πορεία του σε πολλές περιπτώσεις.

Στατιστικά

Ο δείκτης-βαρόμετρο για τις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως, από το 1980 έως σήμερα, τις 8 από τις 9 φορές που κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες ενός έτους εμφάνιζε κέρδη περισσότερα του 10%, όχι μόνο έκλεινε τη χρονιά με θετικό πρόσημο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις υπεραπέδιδε.

Εξαίρεση αποτελεί το 1987, χρονιά όπου τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου σημείωσε το χειρότερο ημερήσιο ιστορικό ρεκόρ του.
Η ημέρα αυτή έμεινε στην ιστορία ως η «Μαύρη Δευτέρα».

* Η πρώτη χρονιά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο είναι το 1983, όταν έως τις 30 Απριλίου έχει ενισχυθεί κατά 16,02% και ολοκλήρωσε τη χρονιά ελάχιστα πιο ψηλά στο 17,27%, η πιο μικρή διαφορά των 8 περιπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!