Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγορές- πιστωτές σε «ρήξη» για την ελληνική οικονομία
[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές- πιστωτές σε «ρήξη» για την ελληνική οικονομία

[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές- πιστωτές σε «ρήξη» για την ελληνική οικονομία

Την ώρα που τα ελληνικά ομόλογα καλπάζουν από ρεκόρ σε ρεκόρ και το Χρηματιστήριο Αθηνών επιδιδίδεται σε μία εντυπωσιακή κούρσα, που κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να το οδηγήσει έως και τις 1.000 μονάδες, τα καμπανάκια από τους Ευρωπαίους εταίρους πληθαίνουν.

Για τις αγορές είναι η προσμονή της κάλπης και η προσδοκία ότι από αυτήν θα προκύψει μία πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις κυβέρνησης η αιτία της ευφορίας. Το διεθνές περιβάλλον που ευνοοεί τη στροφή στο κρατικό χρέος βοηθά επίσης τα μέγιστα τα ελληνικά ομόλογα, που προσφέρουν στους επενδυτές έναν συνδυασμό ασφάλειας και άκρως ικανοποιητικών αποδόσεων συγκριτικά με τους ανάλογους τίτλους των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα έως και το 2,67% και την Παρασκευή έκλεισε σε μικρή απόσταση από το ιστορικό αυτό ναδίρ, στο 2,71%. Το κόστος δανεισμού της χώρας (με βάση το ομόλογο αναφοράς) έχει μειωθεί κατά 72 μονάδες βάσης μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι 175 μονάδες βάσης χαμηλότερο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Χωρίς πολλά εμπόδια, και με οδηγό τις τράπεζες, συνεχίζεται και το ράλι των ελληνικών μετοχών, που μέχρι στιγμής φέτος παρουσιάζουν την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως. Φέτος ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί 38% (σε τοπικούς όρους), με τα κέρδη να είναι υπερδιπλάσια του αμερικανικού S&P 500 και πενταπλάσια του δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!