Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγορές μετοχών: Ασκήσεις ψυχραιμίας
[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές μετοχών: Ασκήσεις ψυχραιμίας

[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές μετοχών: Ασκήσεις ψυχραιμίας

Σταθερά στη Μέση Ανατολή έχουν στραμμένο το βλέμμα οι επενδυτές των αγορών μετοχών. Στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί ελαφρά νευρικότητα, με τους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές, αμφιταλαντευόμενοι ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Σε μία ένδειξη της αμηχανίας των επενδυτών, αλλά και της αποφυγής του πανικού, ο όγκος των συναλλαγών στις περισσότερες περιπτώσεις διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Στις 13:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,14% όσο και ο DAX στη Φραγκφούρτη. Απώλειες 0,3% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Αντιθέτως τόσο ο CAC 40 στο Παρίσι όσο και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύονται περίπου 0,15%.

Οι επενδυτές στρέφονται στους λεγόμενους «αμυντικούς» τομείς, δηλαδή σε μετοχές του κλάδου υγείας, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ακινήτων και τροφίμων- ποτών. Ο κλάδος πετρελαίου- φυσικού αερίου μετά τα χθεσινά μεγάλα κέρδη, σήμερα βρίσκεται σε υποχώρηση. Στο στόχαστρο και οι όμιλοι λιανικής.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης δέχεται ισχυρότερες πιέσεις, υποχωρώντας 0,9% στις 860,4 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών είναι σχετικά χαμηλή, στα 16 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,5%, ενώ ελαφρά πτώση (0,5%) σημειώνει εκείνος του πετρελαίου. Από την άλλη ο κλάδος πρώτων υλών ενισχύεται 1%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!