Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι αγοραστές επέστρεψαν στο Χ.Α.
[Η Ναυτεμπορική]: Οι αγοραστές επέστρεψαν στο Χ.Α.

[Η Ναυτεμπορική]: Οι αγοραστές επέστρεψαν στο Χ.Α.

Της Ιουλίας Ζαφόλια
[email protected]

Με απόλυτο τρόπο οι αγοραστές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Χρηματιστήριο, «δείχνοντας» πως συνεχίζουν να κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά. Η μικρή πτώση που σημειώθηκε την Τετάρτη φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα σύντομο και άνευ σημαντικών επιδράσεων διάλειμμα. Ταυτόχρονα το ιδιαίτερα θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών ξαναζεσταίνει το ενδιαφέρον των εταιρειών για εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Έπειτα από έναν περίπου χρόνο, ο γενικός δείκτης βρέθηκε ξανά πάνω από τις 800 μονάδες, κλείνοντας στις 813,33, ενισχυμένος κατά 3,19% και έχοντας προηγουμένως κινηθεί μεταξύ 795,5 και 819,74 μονάδων.

Ο πρωταγωνιστής δείκτης, αυτός των τραπεζών, «σκαρφάλωσε» χθες κατά 6,61%, για να σταθεροποιηθεί στις 759,97.

Κέρδη 11,79% μετά τις εκλογές

Τα κέρδη για τον γενικό δείκτη αγγίζουν το 12% (11,79%) για τις τρεις από τις τέσσερις συνεδριάσεις μετά τις εκλογές, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση έχει αυξηθεί κατά 4,112 δισ. Η άνοδος του τραπεζικού δείκτη στο ίδιο διάστημα ξεπερνά το 27%, ποσοστό που είναι από μόνο του εντυπωσιακό, γίνεται ωστόσο ακόμα πιο αξιόλογο δεδομένων των επιπέδων στα οποία είχαν φτάσει οι τίτλοι του κλάδου.

«Η καθαρή πολιτική εικόνα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά και η άμεση προκήρυξη εκλογών λειτούργησαν ως καταλύτης (στη συνεχιζόμενη και χθες) υπεραπόδοση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Ο φετινός Μάιος κλείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!