Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγώνας δρόμου για τη β’ αξιολόγηση
[Η Ναυτεμπορική]: Αγώνας δρόμου για τη β’ αξιολόγηση

[Η Ναυτεμπορική]: Αγώνας δρόμου για τη β’ αξιολόγηση

Στις Βρυξέλλες αναγνωρίζουν ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ωστόσο παραμένουν ακόμη ανοικτά θέματα, τα οποία θα πρέπει κλείσουν μέσα στην εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ωστόσο παραμένουν ακόμη ανοικτά θέματα τα οποία θα πρέπει κλείσουν μέσα στην εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή κρίσιμη για την Ελλάδα σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου.

Κανονικά η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν από το Εurogroup, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε να ενσωματώσουν στα τελικά κείμενα ενδεχόμενη κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Τα ανοικτά μέτωπα

Σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, τα θέματα που παραμένουν ανοικτά αφορούν κυρίως τρεις τομείς, τα εργασιακά, το δημοσιονομικό και την αγορά ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!