Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Άγκελα Μέρκελ: 65 ετών η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου
[Η Ναυτεμπορική]: Άγκελα Μέρκελ: 65 ετών η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

[Η Ναυτεμπορική]: Άγκελα Μέρκελ: 65 ετών η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

Η Άγκελα Μέρκελ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954. Κρατά τα ηνία της Γερμανίας από το 2005, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά καγκελάριος της χώρας. Η πολυετής θητεία της ήταν κάθε άλλο παρά ήρεμη.

Ο ρόμβος που σχηματίζει με τις παλάμες της ενώνοντας τους δείκτες και τους αντίχειρες είναι ίσως η εικόνα που συνδέουν οι περισσότεροι Γερμανοί με την Άγκελα Μέρκελ. Το 2013 η χειρονομία-σήμα κατατεθέν αξιοποιήθηκε μάλιστα και στον προεκλογικό αγώνα, ως σύμβολο της συνέπειας, της στοχοπροσήλωσης και της στιβαρότητάς της.

Εν έτει 2019 όμως η εικόνα αυτή φαίνεται να θολώνει. Τα στιγμιότυπα με την καγκελάριο να τρέμει σε δημόσιες εμφανίσεις της κάνουν το γύρο του κόσμου και γεννούν το ερώτημα εάν και σε ποιο βαθμό η Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

«Η εποχή Μέρκελ»

Σε αντίθεση με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ρωσίας ή των ΗΠΑ η Γερμανίδα καγκελάριος έχει θεωρητικά λιγότερες εξουσίες. Εντούτοις τα 14 χρόνια παραμονής της στην καγκελαρία αφήνουν ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στα πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας που θα περάσει στην ιστορία ως «η εποχή Μέρκελ».

Από αμιγώς οικονομική σκοπιά, ήταν μια καλή 14ετία για τη χώρα και αυτό παρά την κρίση. Το άλλοτε «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης -τουλάχιστον έτσι χαρακτήριζαν ειδικοί τη Γερμανία το 2005- επέστρεψε στο ρόλο της ατμομηχανής της γηραιάς ηπείρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!