Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στους ναύλους της ακτοπλοΐας φέρνουν τα περιβαλλοντικά μέτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στους ναύλους της ακτοπλοΐας φέρνουν τα περιβαλλοντικά μέτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στους ναύλους της ακτοπλοΐας φέρνουν τα περιβαλλοντικά μέτρα

Η εξυπηρέτηση των νησιών μας με ανταποκρίσεις δεν μπορεί να είναι κανόνας για όλες τις περιπτώσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λιμενικές διευκολύνσεις, προειδοποίησε ο κ. Σακέλλης.

του Λάμπρου Καραγεώργου

Κατά 27% σε ετήσια βάση αναμένεται να αυξηθεί ο μέσος ναύλος στην ακτοπλοΐας εφόσον ισχύσουν τα περιβαλλοντικά μέτρα για τα καύσιμα και για τα πλοία που συζητούνται στα τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο στον Διεθνή ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα στα Χανιά για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο, στα τέλη Οκτωβρίου και Νοεμβρίου θα συζητηθούν στον ΙΜΟ στην επιτροπή για την προστασία του περιβάλλοντος πολύ σοβαρά θέματα τα οποία θα επηρεάσουν τις ακτοπλοϊκές μας υπηρεσίες λόγω των σημαντικών σχεδιαστικών και κατασκευαστικών αλλαγών οι οποίες προτείνονται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία (Ropax). Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν την ταχύτητα των πλοίων συνεπώς και τα δρομολόγια όπως εκτελούνται σήμερα αλλά και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι βέβαιο, πρόσθεσε ο κ. Σακέλλης ότι το κόστος κίνησης θα αυξηθεί άμεσα ή έμμεσα σημαντικά και προσδιόρισε το επιπλέον κόστος στα 82 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!