Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση 50% των αιτήσεων ασύλου από Βενεζουελανούς στην Ε.Ε.
[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση 50% των αιτήσεων ασύλου από Βενεζουελανούς στην Ε.Ε.

[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση 50% των αιτήσεων ασύλου από Βενεζουελανούς στην Ε.Ε.

Εκτινάχθηκε κατά 50% το ποσοστό των αιτήσεων ασύλου από Βενεζουελανούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στην λατινοαμερικανική χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (Easo).

Πίσω από τους Σύρους, οι Βενεζουελανοί ήταν οι πιο πολυάριθμοι (σχεδόν 4.000) που ζήτησαν διεθνή προστασία στις ευρωπαϊκές χώρες (ΕΕ, Ελβετία και Νορβηγία), ανέφερε η υπηρεσία της ΕΕ για το άσυλο, ξεπερνώντας ακόμα και τους Αφγανούς υπηκόους στην πρώτη τριάδα των αιτημάτων ασύλου.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί τόσες πολλές αιτήσεις μέσα σε ένα μήνα», υπογράμμισε η ευρωπαϊκή υπηρεσία και ανέφερει ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει σε ένα μήνα περίπου το 20% του συνόλου των αιτήσεων του 2018 (22.200).

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, τα αιτήματα των υπηκόων Βενεζουέλας αυξήθηκαν κατά 51% και «σχεδόν τριπλασιάστηκαν» σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2018, αναφέρεται.

Από τις 23 Ιανουαρίου, με την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ως προέδρου της Βενεζουέλας, με την σχεδόν αυτόματη αναγνώρισή του από 50 και πλέον χώρες της διεθνούς κοινότητας, η λατινοαμερικανική χώρα έχει βυθιστεί στην χειρότερη πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι Λατινοαμερικανοί που ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, υπογράμμισε η Easo.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!