Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση
[Η Ναυτεμπορική]: Η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση

[Η Ναυτεμπορική]: Η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τη ζήτηση

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποιεί ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, η οποία, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, μπορεί να φτάσει τα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2019, και να προκαλέσει αύξηση της ζήτησης, διαταράσσοντας τα σχέδια του ΟΠΕΚ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) προειδοποιεί ότι η άνοδος της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πετρελαϊκές γεωτρήσεις των ΗΠΑ, είναι πιθανό να ξεπεράσει την αύξηση της ζήτησης το 2018.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του οργανισμού για τους παραγωγούς ενέργειας, η ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε στα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2017. Μετά την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αυξήσει τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2019, η πρόβλεψη για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου ανέβηκε από 1,3 σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια. Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης είναι πιθανόν να ξεπεραστεί από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.

Οι 14 χώρες του ΟΠΕΚ, μαζί με άλλους σημαντικούς εξαγωγείς όπως η Ρωσία, θα επιβάλλουν ένα συλλογικό περιορισμό στην προμήθεια πετρελαίου. Πρόκειται για μια συνέχεια των προσπαθειών τους για εξισορρόπηση της υπερπροσφοράς της αγοράς πετρελαίου, ενισχύοντας τις τιμές του πετρελαίου. Ενδεικτικά, το 2017, τα αποθέματα μειώθηκαν με ρυθμό 420.000 βαρελιών την ημέρα, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτή την πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!