Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυτεπάγγελτη έρευνα στον κλάδο των υλικών και σκευασμάτων για παθήσεις των νεφρών
[Η Ναυτεμπορική]: Αυτεπάγγελτη έρευνα στον κλάδο των υλικών και σκευασμάτων για παθήσεις των νεφρών

[Η Ναυτεμπορική]: Αυτεπάγγελτη έρευνα στον κλάδο των υλικών και σκευασμάτων για παθήσεις των νεφρών

Ενέργειες που εντάσσονταν σε ένα συνολικό σχέδιο νόθευσης του ανταγωνισμού εντόπισε μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά υλικών και σκευασμάτων για τις παθήσεις των νεφρών η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. Είχε προηγηθεί επώνυμη επιστολή αναφορικά με τις τιμές φίλτρων τεχνητού νεφρού από τις εταιρείες.

Την υπόθεση θα εξετάσει στις 5 Δεκεμβρίου η Ολομέλεια.

Η ΓΔΑ διερεύνησε τυχόν διαφοροποιήσεις μεταξύ των τιμών φίλτρων τεχνητού νεφρού στην Ελλάδα και σε επιλεγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας, η ΓΔΑ διενέργησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους, έλαβε καταθέσεις και απέστειλε σειρά ερωτηματολογίων σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Η έρευνα της Υπηρεσίας επικεντρώθηκε στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων (και το ρόλο της ένωσης αυτών), οι οποίες προμηθεύουν φίλτρα τεχνητού νεφρού με συνθετική μεμβράνη (εφεξής και «φίλτρα τεχνητού νεφρού» ή «φίλτρα») στα δημόσια νοσοκομεία για τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι πρακτικές που εντοπίσθηκαν σε συνάρτηση με τη διενέργεια διαγωνισμών προμήθειας φίλτρων τεχνητού νεφρού, εκτιμήθηκε ότι συνιστούν σειρά ενεργειών, οι οποίες εντάσσονταν σε ένα συνολικό σχέδιο νόθευσης του ανταγωνισμού, κατά παράβαση των άρθρων 1 του Ν.3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ (αντι-ανταγωνιστική σύμπραξη με αντικείμενο τον καθορισμό τιμών και τον περιορισμό της διάθεσης προϊόντος).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!