Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυτά που φαίνονται δεν είναι αυτά που είναι
[Η Ναυτεμπορική]: Αυτά που φαίνονται δεν είναι αυτά που είναι

[Η Ναυτεμπορική]: Αυτά που φαίνονται δεν είναι αυτά που είναι

Βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη, «Ίων», που γράφτηκε γύρω στα 412 π.Χ. και αποτελείται από 1.622 στίχους, η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα», παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση στο πλαίσιο του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στις 9 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα.

Οι παραστάσεις του 60ού Φεστιβάλ Φιλίππων θα παρουσιαστούν στις 9 και 10 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, ως αποτέλεσμα του εντατικού εργαστηρίου – camp που ξεκίνησε στην περιοχή των Κρηνίδων, στις 20 Ιουλίου. Τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Ελπίζοντας στον θάνατο ή στην εξαφάνισή του

Στον «Ίωνα» του Ευριπίδη, ο μύθος θέλει την Κρέουσα, κόρη του Βασιλιά της Αθήνας, Ερεχθέα, να μένει έγκυος χωρίς τη θέλησή της από τον θεό Απόλλωνα και, ύστερα από εννέα μήνες, να φέρνει στον κόσμο ένα αγόρι, το οποίο γεννά μόνη και αβοήθητη, κρυφά από την οικογένειά της. Με φόβο προς τον πατέρα της και σεβασμό προς τη βασιλική της γενιά, αποφασίζει, παρότι πονάει για αυτό, να εγκαταλείψει το παιδί με τα σπάργανά του μέσα στην ίδια τη σπηλιά που συνευρέθηκε με τον Φοίβο, ελπίζοντας στον θάνατο του βρέφους ή στην εξαφάνισή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!