Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία: Αποστάσεις από τον Κουρτς, κρατά η υπηρεσιακή καγκελάριος
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία: Αποστάσεις από τον Κουρτς, κρατά η υπηρεσιακή καγκελάριος

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία: Αποστάσεις από τον Κουρτς, κρατά η υπηρεσιακή καγκελάριος

Η υπηρεσιακή ομοσπονδιακή καγκελάριος της Αυστρίας, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας, Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, κρατά αποστάσεις από τον προκάτοχό της, τον πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως τόνισε η ίδια σε αποψινές δηλώσεις της στη Βιέννη, από την ορκωμοσία της στις 3 Ιουνίου δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τον προκάτοχό της, καθώς «δεν ήθελα να είμαστε (σ.σ. η υπηρεσιακή της κυβέρνηση) η συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης» (σ.σ. του κυβερνητικού συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων).

Η θεωρούμενη ως συντηρητική -έως πρόσφατα πρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου- Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, φέρεται να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την πρόσφατη προτροπή του Σεμπάστιαν Κουρτς απέναντί της, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρνούμενη καν να τη σχολιάσει πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεθαύριο Πέμπτη.

Στο θέμα αυτό φαίνεται να μην έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ τους, αν και η υπηρεσιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ηγεσίες των πέντε κομμάτων της αυστριακής Βουλής. Ωστόσο η συνεννόηση της με το Λαϊκό Κόμμα γίνεται με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Άουγκουστ Βέκινγκερ, καθώς ο ίδιος ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει αρνηθεί να αναλάβει την κοινοβουλευτική έδρα του, έπειτα από την καθαίρεση της κυβέρνησης του κατόπιν ψήφου δυσπιστίας από την πλειοψηφία της Ολομέλειας πριν τρεις εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!