Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Παμπάλαιος ιός απειλεί τις κοινότητες των Αβοριγίνων
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Παμπάλαιος ιός απειλεί τις κοινότητες των Αβοριγίνων

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Παμπάλαιος ιός απειλεί τις κοινότητες των Αβοριγίνων

Ερευνητές στην Αυστραλία εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση παμπάλαιας εκδοχής του ιού HIV, η οποία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στις απομακρυσμένες περιοχές και επηρεάζει τις αυτόχθονες κοινότητες, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ο ιός ονομάζεται Ανθρώπινος T λεμφοτρόπος ιός τύπου 1 ή HTLV-1 και η Αυστραλία έχει τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο, σύμφωνα με επιστήμονες του Ινστιτούτου Baker για την Καρδιά και το Διαβήτη. Εκτιμούν μάλιστα ότι το 45% των ενήλικων αυτόχθονων στην κεντρική Αυστραλία είναι φορείς του HTLV-1.

Ως ένας απομακρυσμένος ξάδερφος του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) που μπορεί να οδηγήσει με την πάροδο του χρόνου στο σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS), ο ιός HTLV-1 είναι αιματοεγκεφαλικός ιός που μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά ή να περάσει από τη μητέρα στο παιδί. Ο ιός μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος, των ματιών και των πνευμόνων. Ελλοχεύει επίσης ο κίνδυνος να αναπτυχθούν νόσοι όπως ο καρκίνος του αίματος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μείνει ανάπηρος λόγω κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Baker εξετάζει δείγματα με αίμα που έχει μολυνθεί από τον παμπάλαιο ιό στο εργαστήριο στην πόλη Αλις Σπρινγκς. Προειδοποιούν ότι η λευχαιμία που προκαλείται από τον ιό αυτό, μπορεί γρήγορα να αποβεί θανατηφόρα.

Ο HTLV-1 είναι ο πιο συνηθισμένος στους αρχαίους πολιτισμούς, καθώς παρόμοιες περιπτώσεις βρέθηκαν στη νότια Ιαπωνία, τη Νότια Αμερική και την Αφρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!